Krokodil


Marianne Fluff

Passar utmärkt till kladdkaka ;)
Missminner jag mig inte helt fel så var den med som tillbehör till ngn kladdkaka i kladdkake SM ifjol... :)


Ingrediense
1 påse Marianne
3 dl Grädde

Krossa marianne och koka ihop med grädden i en kastrull tills all marianne lösts upp.
Låt sedan kallna för att kunna visspas upp till ett härligt marianne-fluff!



GI thekaka

Dessa smarriga thekakor har jag gjort till min kära mor idag. Har tjyvsmakat en. reultatet blev lyckat! :) Bättre än jag trodde, med tanke på att degen blir så pass torr. Hittade receptet på internett någon stans.. Komemr inte riktigt ihåg vart. :)

Ingredienser:
1 pkt. Jäst
5 dl. Ljummet vatten
1 tsk. Salt
1 msk. Socker
1 dl. smält smör el. olja
2 dl. Psyllium frön
4 dl. Grahamsmjöl
ca 9 dl. Dinkel fullkornsmjöl
1 st. Ägg till pensling

Blanda alla ingredienser som när du bakar bullar.
Lätt som en plätt!:)
Forma till Thekakor och låt jäsa 30 min.
Pensla med det uppvispade ägget och in i ugnen 225grader i ca 13 min.







Få mail när jag uppdaterat med nya recept.

Följ min blogg med bloglovin

Astrid Limpa

Idag bjuder jag på detta receptet på limpa. som min gammelmormor Astrid tydligen gjorde rätt ofta;)
Det är superenkelt! :)



Ingredienser:
1 l. Fil
3 dl. Sirap
1 kg. Rågsikt
1 msk. Anis
1 msk. Fänkål
ca 1 msk. Salt
5 tsk. Bikarbonat
3 tsk. Bakpulver




Blanda alla ingredienserna.
Smöra och bröa tre st. 1½liters formar.
In i ugnen i ca 1 timme, i 150 grader.








GI utövare!Se hit!

Mamma ringde mig och frågade om man kunde byta ut vanligt mjöl mot dinkel. Och JA! Det kan man.
Hittade även denna sida på internett där det finns massa skojiga resept.. :) Både bröd och mat och fikabröd :)

klicka HÄR


RSS 2.0