Lussekatter

Jag måste först och främst be om ursäkt! Dåligt med recept här. ILLA!
men eftersom det snart är jul tänkte jag bjussa på ett recept på Lussekatter :)
Det är lussekatter som jag alltid har gjort, min mamma har också alltid gjort dom.
Here it goes!

Ingredienser:
150g smält margarin
5dl mjölk
1pkt Jäst
1g saffran (2påsar)
1½dl socker
2krm salt
Mjöl

Smält margarinet. Tillsätt mjölken och saffran. Värm till ca 36grader.
Smula sönder jästen i en bunke, häll över vätskan, och rör tills jästen lösts upp.
Tillsätt socker och salt.
Sist, men inte minst, areta in Mjölet.
Låt degen jäsa 30 min. Dela sedan upp dedgen och gör vad som du hellst behagar göra med saffransdegen. :)
Låt  sedan bullarna jäsa ytterligare 40 min.
Tryck i russin, och stryk bullarna med ett uppvispat ägg. In i Ugnen, 
225grader, tid beror på ugnen men ca 10min :)



När det gäller degar, typ som denna så höftar jag alltid med mjölet, jag måttar aldrig upp det. Därför
skriver jag bara mjöl :P haha!


Krokodil


Marianne Fluff

Passar utmärkt till kladdkaka ;)
Missminner jag mig inte helt fel så var den med som tillbehör till ngn kladdkaka i kladdkake SM ifjol... :)


Ingrediense
1 påse Marianne
3 dl Grädde

Krossa marianne och koka ihop med grädden i en kastrull tills all marianne lösts upp.
Låt sedan kallna för att kunna visspas upp till ett härligt marianne-fluff!



GI thekaka

Dessa smarriga thekakor har jag gjort till min kära mor idag. Har tjyvsmakat en. reultatet blev lyckat! :) Bättre än jag trodde, med tanke på att degen blir så pass torr. Hittade receptet på internett någon stans.. Komemr inte riktigt ihåg vart. :)

Ingredienser:
1 pkt. Jäst
5 dl. Ljummet vatten
1 tsk. Salt
1 msk. Socker
1 dl. smält smör el. olja
2 dl. Psyllium frön
4 dl. Grahamsmjöl
ca 9 dl. Dinkel fullkornsmjöl
1 st. Ägg till pensling

Blanda alla ingredienser som när du bakar bullar.
Lätt som en plätt!:)
Forma till Thekakor och låt jäsa 30 min.
Pensla med det uppvispade ägget och in i ugnen 225grader i ca 13 min.







Få mail när jag uppdaterat med nya recept.

Följ min blogg med bloglovin

Astrid Limpa

Idag bjuder jag på detta receptet på limpa. som min gammelmormor Astrid tydligen gjorde rätt ofta;)
Det är superenkelt! :)



Ingredienser:
1 l. Fil
3 dl. Sirap
1 kg. Rågsikt
1 msk. Anis
1 msk. Fänkål
ca 1 msk. Salt
5 tsk. Bikarbonat
3 tsk. Bakpulver




Blanda alla ingredienserna.
Smöra och bröa tre st. 1½liters formar.
In i ugnen i ca 1 timme, i 150 grader.








GI utövare!Se hit!

Mamma ringde mig och frågade om man kunde byta ut vanligt mjöl mot dinkel. Och JA! Det kan man.
Hittade även denna sida på internett där det finns massa skojiga resept.. :) Både bröd och mat och fikabröd :)

klicka HÄR


Snickerskaka

Idag tänkte jag bjussa på receptet på min lillasysters Favorit kaka :)
Den är otroligt enkel och jätte god :)

Ingredienser:

1 st Burk Jordnötssmör
2 dl Sirap
1 dl Socker
1 tsk Vaniljsocker
1 l Flingor, K-special

1 kaka Mörk blockchoklad



Blanda jordnötssmör, sirap socker och vaniljsocker i en kastrull, och låt koka upp.
Tag av kastrullen från spisen och blanda försiktigt ner flingorna.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper, (tjocklek efter tycke) låt kallna.

Bryt den mörka chokladen i bitar och smält i vattenbad.
Stryk sedan ut ett jämnt lager på kakan.

Låt stelna lite, och skär kakan i lagom stora bitar

(Går bra att frysa)



Morotsrulltårta

Ingredienser:

3 st Ägg
2 dl Socker
1 dl Finriven morot
3/4 dl Vetemjöl
3/4 dl Potatismjöl
2 tsk Bakpulver
1 tsk Malen kanel

150 g Philadelphia
350 g Florsocker

_

Vispa ägg och socker poröst.
Tillsätt Morot, Vetemjöl, Potatismjöl, Bakpulver och kanel.

Bred ut på en pappersklädd plåt och grädda ca 5 min i 225 grader.
Tag ut kakan och vänd den upp och ner. Tag försiktigt av bakplåtspappret, tag hjälp av en blöt pensel och pänsla på papret med kallvatten så låssnar det lättare.

Vispa ihop Philadelphia och florsocker och bred ett jämnt lager över kakan.

Rulla ihop, och skär i lagom stora bitar.

(Går bra att frysa)



RSS 2.0